Annonce
Vesterbro

Stor sejr til bilisterne: Parkeringsfirma må betale penge tilbage

Det gik ikke, da et parkeringsselskab ikke lod bilister, der betalte med kort, få penge tilbage. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der har været en urimelig betalingsmetode på flere af selskabets parkeringspladser i København, og de tilbagebetaler nu penge til forbrugere. Se her, hvilke kvarterer, det drejer sig om.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at parkeringsselskabet Apcoa har haft en urimelig betalingsmetode på flere af selskabets parkeringspladser.

Apcoa vil betale penge tilbage til forbrugere, der er blevet opkrævet for mange penge, når de har betalt for at parkere. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om bilister, som i perioden fra 16. november 2017 til 17. februar 2020 har betalt beløb ud over timetaksten for parkering på 16 af Apcoas parkeringspladser, heraf seks i hovedstadsområdet.

Annonce

Parkering på de 16 Apcoa-parkeringspladser kostede en timetakst per påbegyndt time. Forbrugerne betalte med kort i betalingsautomaterne, men skulle vælge et beløb ved at klikke på forskellige værdiknapper på skærmen, for eksempel 5 kroner, 10 kroner eller 20 kroner.

Betalingskortautomaterne virkede således på samme måde som automater, der modtog kontant betaling uden at kunne tilbagebetale, hvis forbrugerne ikke havde lige penge

Oversteg det valgte beløb timetaksten for et helt antal timer, trak Apcoa hele det valgte beløb fra betalingskortet, men gav kun forbrugeren ret til parkering i det hele antal timer.

Det overskydende beløb udløste altså ikke mere parkeringstid. Betalingskortautomaterne virkede således på samme måde som automater, der modtog kontant betaling uden at kunne tilbagebetale, hvis forbrugerne ikke havde lige penge.

Apcoa har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at selskabet ikke længere bruger denne betalingsmetode, og at den ikke har været anvendt på nogen af Apcoas parkeringspladser siden 17. februar 2020.

De Apcoa-parkeringspladser, der er blevet opkrævet for megen parkeringsafgift på i hovedstadsområdet er:

  • Lautrupsgade, 2100 København Ø
  • Nyropsgade 6, København V
  • Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
  • Kajakvej ved Havnepladsen, 2770 Kastrup
  • Dampfærgevej 8-10, 2100 København Ø
  • Strynøgade 5-7 P-kælder, 2100 København Ø

Se den samlede liste over Apcoa-parkeringpladser, hvor der er opkrævet for meget i parkeringsafgift, ved at klikke her.

Sådan får du penge tilbage, hvis du har betalt for meget i parkeringsafgift på en af de berørte Apcoa-parkeringspladser:

  • Hvis du har parkeret på en af de 16 Apcoa-parkeringspladser i perioden fra 16. november 2017 til 17. februar 2020, og mener, at du har betalt for meget for din parkering, skal du kontakte Apcoa. Det kan du gøre via en formular på Apcoas hjemmeside her: https://apcoaparking.apcoa.dk/kontakt/tilbagebetaling
  • Det er vigtigt, at du har dokumentation for din parkering, for eksempel at du kan fremvise et kontoudtog, der viser, hvor meget du har betalt for en parkering, og hvilken af de 16 parkeringspladser du har parkeret på.
Annonce
Vesterbro

Musikhuset vil være for alle: Du skal blive henført af levende musik spillet af levende mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Vesterbro

Læserne har talt: Trafik er det største problem på Vesterbro

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Byliv

Sviner festen for meget?

Vesterbro

Fra Paris til Vesterbro: Bagelstein serverer håndbagte bagels

Byudvikling

Nu kommer det: Nyt havnebad på vej

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Vesterbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Nu kommer det til København: Helt ny sportsgren på taget af DGI Byen

Byliv

Nyt posthus på Vesterbro: Send dine pakker fra Superbrugsen

Danmark

Stor prisforskel: Så meget koster det at spise på Michelin-restauranterne

Byliv

Efter fejlslagne løfter: Nu erstattes de mange stjålne bænke på Vestre Kirkegård

Kultur

Slå et smut forbi Kødbyen: Ny udstilling og værksted åbner snart

Annonce