Annonce
Byvandring

Udforsk Vesterbro: På vandretur med byens arkitektur

Københavns Museum arrangerer lige nu særlige byvandringer på Vesterbro. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Som et led i udstillingen "Byen på tegnebordet" på Københavns Museum er der lige nu mulighed for at melde sig på en særlig byvandring rundt i kvarteret for at blive klogere på områdets arkitektur.

Der er masser at lære om Vesterbro, hvis du skulle være interesseret i at hoppe på en af de byvandringer, der lige nu finder sted tre gange ugentligt fra Københavns Museum.

Det er et led i særudstillingen "Byen på tegnebordet", der over en periode på hundrede år viser, hvordan arkitekturen i København har udviklet sig.

Her er der masser at suge til sig på vej rundt til områder som Kødbyen, Enghaveparken og DGI Byen, og vandringen giver et solidt indblik i, hvad tankerne bag de forskellige bygningsværker har været.

Annonce

Bygningerne har ændret funktion

Det er store navne som blandt andre Jørgen Utzon og Arne Jacobsen, der har været med til at sætte deres præg på Vesterbro-bydelen, og der har været forskellige budskaber om prestige og fremsynethed, som har været med til at præge udformningen af visse bygninger.


Her får tilhørerne en stor indsigt i, hvordan Vesterbros forskellige bygningsværker gennem årene ofte har ændret funktion, så de i dag varetager noget helt andet end udgangspunktet.Kødbyen har sin helt egen arkitektoniske historie bag sig. Foto: René Mølskov

Vandringen tager halvanden time, starter ved Københavns Museum i Stormgade og slutter ved Enghave Plads Station. Her får tilhørerne en stor indsigt i, hvordan Vesterbros forskellige bygningsværker gennem årene ofte har ændret funktion, så de i dag varetager noget helt andet end udgangspunktet.

Tidligere lå Københavns Museum ved Vesterbrogade på Vesterbro men genåbnede i starten af 2020 på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade i en bygning, der oprindeligt er opført af det, der dengang hed Overformynderiet.

Annonce

Udstillingen har åbent til november

Prisen for en byvandring på Vesterbro i selskab med Københavns Museum er 50 kroner, og det er en god ide at tage det uforudsigelige danske sommervejr med i beregningerne, når det gælder påklædning.

Udstillingen "Byen på tegnebordet" kan besøges indtil 14. november, og her vil især kunne ses tegningerne af det, der i dag blevet til meget velkendte bygninger.

Der er tale om originaltegninger, som aldrig er vist før i offentligheden, og desuden er der hentet en række historiske fotos særligt til udstillingen.

Annonce
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Lights on Vesterbro

Helt vildt: De giver koncert i sexshop

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Klumme

Livskvalitet er natur, ikke dyr udsigt!

Sygeplejerskestrejke

Ældre lider under sygeplejerskestrejke på Vesterbro

Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Vesterbro

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Loppemarked

Slut med Onkel Dannys Plads: Populært loppemarked flytter

Vaccine

Ny adresse: Øksnehallen lukker snart ned for vacciner

Corona

Nybagt mor til lille Felix: Jeg vil overveje vaccinen

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Annonce