Annonce
Sport

Verstappen fejler og taber pole position til Hamilton

Lewis Hamilton starter forrest, når sæsonens næstsidste grandprix køres søndag i Saudi-Arabien. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
I en dramatisk kvalifikation ramte Max Verstappen barrieren på vej til bedste tid, som gik til Lewis Hamilton.

Max Verstappen var i sit sidste forsøg på vej til at snuppe pole position foran VM-rivalen Lewis Hamilton i Saudi-Arabien, men en oversatsning kostede hollænderen.

I lørdagens Formel 1-kvalifikation ramte han barrieren med baghjulet, som gik i stykker, mens Hamilton løb med den forreste startposition.

For at gøre ondt værre på Verstappen, som lå til så at starte toer, vred Hamiltons teamkammerat, Valtteri Bottas, en stærk afsluttende omgang ud af sin Mercedes og klemte den ind i næstbedste tid.

Annonce

Han starter derfor toer og kan gøre starten søndag sværere for Verstappen.

Red Bull valgte at køre relativt sent ud i den afsluttende Q3, men så snart Verstappen var på banen, havde han fart i sin racer.

Både Hamilton og Bottas havde sat tider, så hollænderen havde et pejlemærke. Det pejlemærke skød han godt og grundigt ned med en tid, som var mere end tre tiendedele hurtigere end Bottas, som var næstbedst.

Desværre for hollænderen udnyttede Hamilton sin sidste omgang perfekt og kørte sig i front.

Den tid var Verstappen godt på vej til at slå, da et kys til barrieren i et af de sidste sving kostede ham pole position.

Med Hamiltons gode resultater i de seneste grandprixer er VM-duellen helt åben.

Max Verstappen er stadig i front, men han har kun otte point ned til den regerende verdensmester med to grandprixer tilbage.

Hvis Hamilton vinder søndagens grandprix foran Verstappen, og briten samtidig sætter hurtigste omgang, vil de to rivaler stå helt lige inden det afsluttende grandprix i Abu Dhabi i næste weekend.

/ritzau/

Annonce
112

Dittes lille hund stjålet under lynhurtigt bager-visit: Flere mener at have svaret på, hvem der tog den

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Smittetal runder for første gang 40.000 over et døgn

Vesterbro

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Annonce