Annonce
Vesterbro

Vesterbro glæder sig: Nu slutter kaos ved Dybbølsbro

Alt for mange farlige situationer og kritik af løsningen i krydset mellem Dybbølsbro og Vigerslevgade får nu politikerne til at lave løsningen om. Foto: René Mølskov
Den måske mest omdiskuterede brobygning i årevis skal nu igen laves om. Det vækker glæde hos mange cyklister og daglige brugere af cykelstien på Dybbølsbro. Lokaludvalg efterspørger langsigtet planlægning for fremtiden.

Et af de mest kritiserede kryds på Vesterbro er krydset ved Dybbølsbro og Ingerslevgade. Selv om der blev brugt mange millioner på en løsning, som politikerne og forvaltningen troede på, så fastholdt mange cyklister og fodgængere kritikken af løsningen.

Derfor vækker det også glæde hos mange vesterbroere, at politikerne nu igen har sat penge af til at forbedre trafikken ved Dybbølsbro. Denne gang er der sat 3,5 millioner kroner af for at føre cykelstien skåt gennem krydset ved Dybbølsbro og Ingerslevgade.

- Det er jo været en løsning, vi i lokaludvalget har peget på som en mulighed. Derfor er det godt, at der nu bliver lyttet, siger formand for lokaludvalget, Thomas Egholm og understreger, at han godt forstår, at det har været en svær nød at knække:

Annonce

- Det er jo et svært sted, fordi andelen af cykler bare stiger og stiger år for år. Samtidig er der mange turistbusser, der også skal den vej. Derfor forstår jeg godt, at det ikke har været nemt at lande en løsning, som også politiet er med på, siger han og glæder sig over, at en løsning er på vej.

Formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm på Dybbølsbro. Lokaludvalget har selv foreslået den løsning, der nu er valgt af politikerne, hvor cykelstien føres på tværs af Ingerslevsgade. Foto: René Mølskov

Det samme gør mange i kommentarsporet på Vesterbro Bladets facebookside. Her skriver blandt andre Thomas Mollerup at:

- Sikke et show det lyskryds har været, efter at cykelbroen blev etableret. Det er ikke mange der har kunnet finde ud af at bruge den korrekt, og det har skabt mange uheldige episoder. Det kan kun gå for langsomt, med at få det udbedret.

Faktisk krydser omkring 20.400 cyklister, 5.700 fodgængere og cirke 6.400 bilister hver dag Dybbølsbro.

Det har særligt givet problemer i morgentrafikken, hvor flere end 3000 cyklister hver time krydser broen og det hargivet konflikter, farlige situationer og stor utilfredshed. Til sidst fik det altså budgetparterne til at afsætte penge til en ombygning af krydset på den såkaldte overførselssag. Flere læsere mener, at man burde have forudset problemerne og helt undgået det kaos, der alt for ofte hersker på broen.

- At skulle dirigere så massive mængder cyklister, tværs over et i forvejen voldsomt trafikeret lyskryds, måtte jo skabe kaos og problemer. Jeg bruger krydset dagligt, på alle tidspunkter af døgnet, og det er komplet tåbeligt anlagt, skriver Daniel Billstrøm for eksempel på Vesterbro Bladets facebookside.

Dybbølsbros nye cykelsti har skabt en del kaos. Nu bliver den lavet om. Foto: René Mølskov

Radikale Venstre endte med at tage forslaget om en med til forhandlingerne og den politiske opbakning til at ændre på Dybbølsbro-krydset var bred.

- Det var ikke den bedste løsning, vi fik lavet til at begynde med. Det må vi bare erkende. Krydset har vist sig at give ulykker, usikkerhed og problemer og det var jo ikke hensigten, sagde Mette Annelie Rasmussen, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Radikale Venstre til Vesterbro Bladet i forbindelse med overførselssagen og uddyber:

- Det er ingen skam at lave en fejl, men man skal rette op på det, når så mange vesterbroere og københavnere fortæller, at løsningen er forkert.

Pengene er afsat på budget 2021-2022.

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce