Annonce
Byliv

Vilde på Vesterbro: Sådan flytter vi den vilde natur ind i baggårdene

Frank Erichsen og VesterbroLIV arrangerede frøindsamling på Banedanmarks arealer ved Otto Busses Vej. Foto: René Mølskov
Sammen med VesterbroLIV og Frank Erichsen, der er kendt fra DR1-programmet 'Bonderøven' og Frank & Kastanjegården, tog vesterbroerne på frø-jagt på Banedanmarks gamle godsbane-arealer. Målet er at flytte den vilde natur ind i baggårdene og skabe gode vilkår for insekter og naturen i det hele taget.

En undseelig blå sommerfugl basker løs med vingerne. Slår kolbøtter i luften. Sætter sig på en plante. Midt blandt de mange hidsig-orange Banedanmark-veste får den uventet opmærksomhed. Frank Erichsen, en af de mest folkekære tv-personligheder i nyere tid, peger.

Hovedpersonen var i virkeligheden de helt små insekter og sommerfugle som den her, der gerne skal mange flere af på Vesterbro. Foto: René Mølskov

Lige dér sidder den. Sommerfuglen, som på nogle måder er hovedpersonen i hele det postyr af tv-kameraer, journalister, en minister i sin Audi, en tv-kendis, sikkerhedsfolk og kommunikationsfolk fra Banedanmark samt en helt masse natur-engagerede vesterbroere.

Tusind tak til alle jer læsere af VesterbroLIV, som har støttet op om det her og som har gjort, at vi kunne få lavet en dag som i dag.

Frank Erichsen

Den er hovedpersonen, fordi det netop er små baskende insekter som dén, projektet drejer sig om. Sommerfugle, bier og andre insekter, såvel som pindsvin og fugle har fået en mulighed for et langt bedre byliv.

Annonce
Banedanmark stod for sikkerheden og sørgede for at ingen af de mange deltagere forvildede sig ud til sporene eller for tæt på masterne. Foto: René Mølskov
Frank Erichsen og VesterbroLIV arrangerede frøindsamling på Banedanmars arealer ved Otto Busses Vej. Foto: René Mølskov

Det er har Frank Erichsen i samarbejde med VesterbroLIV og sit tv-program 'Giv os Naturen tilbage' sat alt ind på at sikre. Byerne er traditionelt set fyldt med kunstig grønt. Det er små ordnede arealer med græs, nogle træer og hist og her nogle anlæg med blomster eller anden beplantning. Det er lavet til at være kønt og praktisk. Men det er sjældent at det har den vilde natur og dyrelivet i fokus.

De mange orange veste fyldte pludselig godt i det ellers grønne landskab ved Otto Busses Vej. Foto: René Mølskov

-Der er blevet fundet alt muligt herude på baneterrænet, som nu kommer med hjem til baggårdene på Vesterbro og forhåbentlig får et liv derovre. Så tusind tak til alle jer læsere af VesterbroLIV, som har støttet op om det her og som har gjort at vi kunne få lavet en dag som i dag, siger Frank Erichsen, der i timevis gik rundt sammen med de mange plantesamlende vesterbroere.

Flytter den vilde natur til Vesterbro

Det var derfor Frank Erichsen og VesterbroLIV i samarbejde med Banedanmark, der ejer arealerne, inviterede til frø-indsamling. Ved at samle frø (og sågar jord) fra arealet kan de vilde planter, som man allerede véd fungerer godt for det omkringliggende insektliv, flyttes ind på Vesterbro. Det er målet.

Hvis du ikke havde mulighed for at være med til indsamlingen, så skriv til os i facebookgruppen 'Giv os naturen tilbage på Vesterbro. Der er nemlig blevet samlet mange frø, og vi kan muligvis hjælpe med at nogle af dem, kommer hjem i netop din baggård eller på din altan.

Annonce

Følg med på DR1

Efteråret nærmer sig, så der går lidt tid, før vores næste arrangement i kampen for den vilde natur på Vesterbro. Men har du ideer til projekter, der kan være med til at sikre mere grønt eller en mere vild natur på Vesterbro, så kontakt os endelig. Senest når det igen blomstrer på Vesterbro, kommer også Frank Erichsen tilbage for at se, hvordan det er gået. Så vær klar til at vise de største succeser frem, så det er klar til næste sæson, der efter planen skal sendes i 2023.

Annonce
Vesterbro

Musikhuset vil være for alle: Du skal blive henført af levende musik spillet af levende mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Vesterbro

Læserne har talt: Trafik er det største problem på Vesterbro

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Byliv

Sviner festen for meget?

Vesterbro

Fra Paris til Vesterbro: Bagelstein serverer håndbagte bagels

Byudvikling

Nu kommer det: Nyt havnebad på vej

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Vesterbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Nu kommer det til København: Helt ny sportsgren på taget af DGI Byen

Byliv

Nyt posthus på Vesterbro: Send dine pakker fra Superbrugsen

Danmark

Stor prisforskel: Så meget koster det at spise på Michelin-restauranterne

Byliv

Efter fejlslagne løfter: Nu erstattes de mange stjålne bænke på Vestre Kirkegård

Kultur

Slå et smut forbi Kødbyen: Ny udstilling og værksted åbner snart

Annonce